Γιατί και πώς....

Η αγάπη μου στην φωτογραφία και το video σαν έκφραση ζωής με οδήγησαν στη δημιουργία αυτού του blog. Σκοπός μου είναι να μοιραστώ μαζί σας εικόνες από την καθημερινότητα μας ,όμορφα στιγμιότυπα από τη ζωή αλλά και να δώσω και δείγματα από την επαγγελματική μου ενασχόληση. Επιτυχία για μένα θα είναι αν καταφέρω να αποσπάσω κάποιες στιγμές σας από την πλοήγηση σας στον κόσμο των Blogs.

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Αναμνήσεις από τη Σαμαρίνα - Memories from Samarina

 Σκαλίζοντας κάποιο από τα αρχεία μου,αναμνήσεις ευχάριστες γέμισαν την ψυχή μου και θέλω να τις μοιραστώ μαζί σας.Σκόρπιες εικόνες από μια εκδρομή στη Σαμαρίνα.
 Η ιστορική εκκλησία (δυστυχώς ήταν κλειστή) με το πεύκο να φυτρώνει πάνω στη στέγη του Ιερού της.
 Το καμπαναριό !!
 Η μικρή είσοδος της εκκλησίας
 χιονισμένο δρομάκι του χωριού..
 Η πλατεία...

 Σε μια από τις ταβερνούλες με τις υπέροχες νοστιμιές ...

48 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πόλη των Γρεβενών και σε υψόμετρο 1.650 μέτρων, βρίσκεται το μεγαλύτερο και πιο φημισμένοο βλαχοχώρι του Νομού Γρεβενών και ολόκληρης της Ελλάδας, η Σαμαρίνα. Κάτω απ' το δάσος της «Κιούριστας», ο παραδοσιακός οικισμός του χωριού είναι χτισμένος αμφιθεατρικά στις ανατολικές πλαγιές της ψηλότερης κορυφής της Πίνδου, τυ Σμόλικα, με υψόμετρο 2.637 μέτρων, του δεύτερου ψηλότερου βουνού μετά τον Όλυμπο.Η Μεγάλη Παναγία είναι ο μητροπολιτικός ναός της Σαμαρίνας, η Κοίμησις της Θεοτόκου.
Πρόκειται για μία υπερβολική σε μέγεθος τρίκλιτη ξυλόστεγη βασιλική, με μεγάλο νάρθηκα-γυναικωνίτη, προστώο στη δυτική και στη νότια πλευρά, στην ανατολική άκρη του οποίου υπάρχει παρεκκλήσι αφιερωμένο στους αποστόλους Πέτρο και Παύλο. Στη μεγάλη πολύπλευρη αψίδα του Ιερού έχει φυτρώσει, από τις αρχές του αιώνα τουλάχιστον,  ένα πεύκο. Ο ναός χτίστηκε το 1812 (συμφωνα με άλλη άποψη το 1818) και τοιχογραφήθηκε δέκα χρόνια αργότερα.