Γιατί και πώς....

Η αγάπη μου στην φωτογραφία και το video σαν έκφραση ζωής με οδήγησαν στη δημιουργία αυτού του blog. Σκοπός μου είναι να μοιραστώ μαζί σας εικόνες από την καθημερινότητα μας ,όμορφα στιγμιότυπα από τη ζωή αλλά και να δώσω και δείγματα από την επαγγελματική μου ενασχόληση. Επιτυχία για μένα θα είναι αν καταφέρω να αποσπάσω κάποιες στιγμές σας από την πλοήγηση σας στον κόσμο των Blogs.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Σπήλαιο Περάματος στα Ιωάννινα



































Το Σπήλαιο του Περάματος βρίσκεται πλάι στην ειδυλλιακή λίμνη των Ιωαννίνων, τέσσερα μόνο χιλιόμετρα μακριά από την πόλη , στο Πέραμα. Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1940, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, και μετά το τέλος του, φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά από τον Κωνσταντίνο Κασβίκη, γυμναστή και ερασιτέχνη σπηλαιολόγο.
Ετσι έμαθαν για το σπήλαιο ο Ιωάννης και η Αννα Πετροχείλου (ιδρυτές της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας), και άρχισαν τη συστηματική εξερεύνηση και χαρτογράφησή του, ώστε να γίνει το πρώτο τουριστικά διευθετημένο στην Ελλάδα.
Αποτελείται από πολλές διαδοχικές αίθουσες και διαδρόμους στολισμένους μα σταλακτίτες, σταλαγμίτες, κουρτίνες και εντυπωσιακές κολώνες σε θαυμάσια συμπλέγματα. Το 1956 βρέθηκαν απολιθωμένα δόντια και οστά της αρκούδας των σπηλαίων.
Καταλαμβάνει έκταση 14.800 τ.μ. και η τουριστική διαδρομή είναι συνολικά 1.100 μέτρα.